> Werkervaring:

  • Geschiedenisbeleven.nl
  • Project Vergezocht Verleden
  • De Nederlandsche Bank, afdeling Historisch Archief 
  • Verzetsmuseum Zuid-Holland
  • Historisch museum den Briel
  • Nationaal Archief
  • Eelco Beukers tekst en productie
  • Haags Historisch Museum
  • Consis Academie

> Voorbeelden van publicaties:

“Meer dan geloof alleen”: artikel in tijdschrift Transparant (2005) over de religieuze politiek van de 16e eeuwse Schotse koningin Mary Stewart

“De Engelsen bezetten Brielle”: artikel in tijdschrift Vind magazine (april 2012, pp. 20-27) over de tijd dat Brielle huisvesting bood aan het Engelse leger.

www.geschiedenisbeleven.nl: voor en door liefhebbers van geschiedenis.
Artikelover de ontberingen van Willem Barentsz op Nova Zembla, gescchreven in aanloop naar de filmNova Zembla.
Interviewmet Colette over het project Vergezocht Verleden.

www.geschiedenisvanzuidholland.nl: 30 webteksten over thema’s uit de geschiedenis van en steden van Zuid-Holland.

www.vergezochtverleden.nl: teksten en beheer van website met onder andere een studie naar Nederlandse ontdekkingsreizen, een lexicon van Nederlandse ontdekkingsreizigers, een overzicht met belangrijke bronnen en literatuur.


> Reacties van enthousiaste studenten:

“Colette reageert vlot en geeft duidelijke aanwijzingen. Ik kan Colette van harte aanbevelen wanneer je nog met je onderzoek moet beginnen of wanneer je met vragen zit.”
student aan INHolland

"Colette heeft maar een half woord nodig en begrijpt dan precies wat je bedoelt en vult je aan en helpt je precies waar je het net even nodig hebt. Ze weet van een onsamenhangende en ongestructureerde tekst een mooi en kloppend verhaal te maken. Ze heeft een positieve en zeer motiverende uitwerking op mij en heeft mij door mijn scriptie dipjes heen kunnen trekken. Ze komt altijd haar afspraken na en verdiept zich in het onderwerp en de tekst waardoor ze ook goede inhoudelijke adviezen kan geven. Ze kijkt ook verder dan alleen een stukje tekst en denkt met je mee. Kortom, ze is gewoon een top coach!!!"
studente NCOI


"Colette heeft mij prima begeleid en heeft mij goed geholpen zodat ik verder kon met schrijven. De stukken worden voorzien van goede feedback en afspraken zijn helder en worden altijd nagekomen. Daarvoor ben ik haar erg dankbaar."
Anita von Eugen, MLI opleiding STOAS Wageningen

“Colette heeft mij ontzettend goed geholpen. Ze is zeer flexibel, geeft snel en duidelijke feedback en komt haar afspraken altijd na. Ik zou Colette aan iedereen aanraden of het nou is om een stuk te redigeren of wanneer je vast loopt tijdens een onderzoek.”
Suzanne van der Molen Kuipers, INHolland

"Beste lezer, ik heb de hulp van Colette ingeroepen toen ik mijn tweede masterclassexamen terugkreeg: een 5. De informatie die ik vanuit het opleidingsinstituut kreeg was niet voldoende om een juiste structuur en vraagstelling te formuleren in het examenstuk. Colette heeft mij geholpen om een juiste structuur toe te passen en het stuk wetenschappelijk op te stellen qua bewoording en onderbouwin. Ik kan jullie aanraden haar hulp in te roepen."
Kees Overdulve, MCC student NCOI Business school